Председник Вучић примио „Хипократову медаљу“ од Друштва лекара Војводине

Саопштења

11.07.2022. - 14:35

Председник Вучић примио „Хипократову медаљу“ од Друштва лекара Војводине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас од Друштва лекара Војводине „Хипократову медаљу“ за заслуге у унапређењу здравства, као и за посебан лични ангажман на побољшању услова рада у здравственим установама широм земље.

Истакавши да се по изградњи најсавременијих здравствених објеката у последњих неколико година јасно види колико се Србија мења, представници Друштва лекара Војводине захвалили су председнику и на томе што је много учинио на задржавању кадрова, који се сада враћају у Србију како би својим знањем на најбољи начин помагали људима у својој земљи. Управо зато је ово престижно признање, које се уручује заслужним појединцима једном у десет година, овога пута додељено председнику Србије, који је области здравства посветио посебну пажњу у свим аспектима.
 
Председник Вучић је истакао да „Хипократову медаљу“ не доживљава само као личну част, већ надасве као признање и награду за сва улагања и инвестиције у здравствени систем, што је својеврсна награда за целу нашу државу.
 
Председник је посебно захвалио целокупном медицинском и немедицинском особљу, свим професионалцима који су се и у најтежим условима борили за сваки живот и додао да један од приоритета у наредном периоду и даље остаје повећање зарада и даље унапређење услова рада, што је само део свеобухватног напора да некада разорено здравство наставимо да обнављамо и да га учинимо најмодернијим у овом делу Европе.
 
„Здравствени систем је један од четири најважнија стуба државе, а Србија је показала и за време последње глобалне здравствене кризе да је у стању да брзо реагује и побрине се за очување здравља и живота својих грађана“, рекао је председник Вучић, нагласивши да је промењена парадигма према којој је наше здравство најлошије у Европи.
 
Председник је додао да ће се наставити улагања у здравство, како би наши грађани добили најквалитетније услуге у својој земљи.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
11. јул 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).