27.12.2023. - 21:11

Председник Вучић присуствовао свечаности поводом почетка изградње БИО4 КАМПУСА

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је свечаности поводом почетка изградње БИО4 КАМПУСА – новог Биоекономског центра у Европи и истакао да овај кампус представља предност не само Србије, већ и целог региона.

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Председник Вучић је рекао да је идеја да овај кампус буде један од најуспешнијих у свету и да је велика ствар за нашу земљу и нешто што представља будућност.

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

"То је велика ствар за нашу земљу, наша заједничка предност, предност целог региона. Сви из региона морамо да радимо заједно по најважнијим питањима из науке и биологије и савремене технологије", навео је председник Вучић, истакавши да ће Био4 кампус окупити седам факултета и девет научних института. Он је додао да ће Институт за вештачку интелигенцију, институти за хемију, технологију, металургију као и сарадња са Институтом за кардиоваскуларне болести Дедиње донети и нова решења у области молекуларне генетике, генетичког инжењерства и многих других ствари.

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Људи су ти који праве разлику и зато ћемо наставити да улажемо велики новац у науку и образовање, јер не постоји ништа важније од инвестирања у знање наше деце и образовања младих људи, које желимо да у што већем броју вратимо у нашу Србију. Радићемо и на томе да повећамо плате и наградимо оне који су најмарљивији и доносе резултате за нашу земљу. Честитам целом тиму који се трудио да овај сан претвори у стварност. Хвала и грађанима Србије који су ово омогућили - да имамо данас новац да кроз науку уђемо у 2024. годину", поручио је председник.

Београд,
27. децембар 2023. године