29.06.2017

Председник Вучић са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота, са којим је разговарао о билатералним односима, сарадњи у региону и другим питањима од заједничког интереса.

Председник Вучић са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Вучић и амбасадор Скот су констатовали да су билатерални односи двеју земаља у успону и да САД пружају континуирану подршку напорима Србије да испуни услове за чланство у Европској унији, ојача владавину права, модернизује економију и буде стуб стабилности у региону. Двојица саговорника су размотрила теме за предстојећу посету председника Србије САД 17. јула и сагласила се да ће разговори са потпредседником Пенсом, као и другим званичницима администрације у Вашингтону, бити снажан подстицај развоју српско-америчких политичких и економских веза.
Председник Вучић и амбасадор Скот су, разматрајући регионалну ситуацију, изразили наду да ће се односи на Западном Балкану развијати у правцу мира, стабилности и сарадње и да је за то неопходно да сви у региону дају свој допринос. Српски председник и амерички амбасадор су разговарали и о односима Београда и Приштине, нагласивши неопходност наставка дијалога и примене Бриселског споразума.
Председник Вучић је замолио амбасадора Скота да председнику Трампу пренесе захвалност што је именовао председничку делегацију која је присуствовала свечаном пријему поводом преузимања дужности председника Србије.
Амерички амбасадор је честитао на успешној церемонији одржаној 23. јуна и истакао да се САД радују сарадњи са новом Владом коју буде изабрала Народна скупштина Републике Србије.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
29. јун 2017. године