25.07.2017

Председник Вучић са председником Републике Италије Серђом Матарелом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Риму са председником Републике Италије Серђом Матарелом са којим је разговарао о односу две земље, европском путу Србије и заједничким пројектима у борби против тероризма и сузбијања корупције.

Председник Матарела честитао је председнику Вучићу ступање на нову дужност и истакао да његова посета Италији потврђује велико пријатељство две земље.

"Србија може да буде успешна земља на европском путу, али уме да чува и своје традиционалне односе", истакао је председник Вучић и захвалио на подршци Италије европском путу Србије.

Председник Матарела истакао је да све веће присуство италијанских предузетника у Србији потврђује развој добрих односа две земље и нагласио да је до сада много урађено на пољу борбе против тероризма и сузбијања корупције, заједничким пројектима две земље.

"Италија жели да се Србија што пре придружи Европској унији и то је један од основних елемената наше спољне политике. Србија је земља лидер по питању стaбилности региона и зато је ваш улазак у ЕУ веома битан", закључио је Матарела.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ