Председник Вучић састао се данас са председником Парламентарне скупштине НАТО Паолом Алијем

14.06.2017. - 15:49

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Парламентарне скупштине НАТО Паолом Алијем.

Двојица саговорника су се сагласила да учешће делегације Народне скупштине Републике Србије на годишњим заседањима Парламентарне скупштине НАТО, у својству придруженог члана, доприноси међусобном разумевању и поверењу.
Председник Србије је захвалио на улози КФОР као гаранта безбедности на Косову и Метохији.
Председник Вучић је истакао да Србија остаје војно неутрална, али да та позиција није препрека за развој партнерске сарадње са НАТО у оквиру механизама Партнерства за мир у интересу јачања стабилности, посебно у региону Западног Балкана.
Председник Парламентарне скупштине НАТО Паоло Али је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону. Он је изразио задовољство што је у протеклом периоду између Србије и НАТО интензивиран дијалог на највишем нивоу, уз поштовање позиције Србије о војној неутралности.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
14. јун 2017. године