Председник Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

04.10.2019. - 12:03

Председник Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о организацији посете руског премијера Дмитрија Медведева и заједничком обележавању значајног јубилеја – 75 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Председник Вучић је истакао да ће, осим подсећања на славну слободарску традицију двају народа, посета премијера Медведева значити корак више у ширењу билатералне сарадње, јер се очекује потписивање нових међудржавних докумената.
 
Председник Вучић је изразио захвалност за поруку подршке државним и националним интересима наше земље, коју му је пренео шеф руске дипломатије Лавров, током састанка у Њујорку прошле седмице. „То показује да између Србије и Русије владају односи међусобног разумевања и дубоког поверења, што је резултат интензивног политичког дијалога“, сагласили су се двојица саговорника.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

4. октобар 2019.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).