Састанак са јапанским државним секретаром за заштиту животне средине

Саопштења

23.07.2019. - 11:29

Председник Вучић састао се са генералним секретаром Парламентарне групе Јапан-Србија и државним секретаром за заштиту животне средине Јапана

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас генералног секретара Парламентарне групе Јапан-Србија и државног секретара за заштиту животне средине Јапана Минору Киућија, са којим је констатовао да је прошла година била од изузетног значаја за српско-јапанске односе, захваљујући веома успешној посети премијера Шинзо Абеа и наклоности коју је задобио у Србији.

Председник Вучић је упутио поздраве премијеру Абеу и честитао победу владајуће коалиције на изборима за горњи дом Парламента, одржаним пре два дана. Он је рекао да га радује што ће имати прилику да се види са њим током своје посете Јапану у октобру, када ће присуствовати званичној церемонији крунисања цара Нарухита.
 
Председник Вучић је изразио наду да ће билатерални односи наставити да се успешно развијају и да ће Јапан бити заступљенији у Србији кроз туризам и културу, а посебно кроз економску сарадњу, с обзиром на то да су јапанске компаније задовољне условима пословања у Србији и, као такве, пример другим инвеститорима из Јапана. Он је нагласио да Србија веома поштује солидарност и помоћ Јапана, чије су донације у последњих двадесет година премашиле пола милијарде евра.
 
Председник Вучић и државни секретар Киуићи су разговарали и о ситуацији у региону, посебно у светлу иницијативе за сарадњу са Западним Балканом, коју су покренули влада Јапана и премијер Абе. Јапански званичник је рекао да Србија има кључну улогу у промоцији мира и стабилности на Западном Балкану и да у Јапану веома цене приступ председника Вучића односима у региону. Он је такође изразио задовољство сарадњом Србије и Јапана на мултилатералном плану.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 23. јул 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.