Председник Вучић састао се са послаником Бундестага Петером Бајером

Саопштења

02.09.2019. - 12:12

Председник Вучић састао се са послаником Бундестага Петером Бајером

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са послаником Бундестага Петером Бајером, са којим је разговарао о односима двеју земаља, економској сарадњи, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије.

Председник Вучић састао се са послаником Бундестага Петером Бајером

Фото Танјуг/ Сава Радовановић

 
Саговорници су констатовали да је Немачка један од најзначајнијих економских партнера Србије, као и један од највећих инвеститора у српску привреду. „Заинтересовани смо за даље унапређење економске сарадње, кроз континуиран раст спољнотрговинске размене и коришћење инвестиционих потенцијала. Охрабрује чињеница да су немачки привредници у Србији у највећој мери задовољни пословањем“, истакао је председник Вучић и додао да у нашој земљи послује око 400 компанија са немачким капиталом, које запошљавају приближно 60.000 радника. „Надамо се да ће и током ове године привредна сарадња бити настављена истим интензитетом, као и да ће бити реализоване нове немачке инвестиције у Србији“, закључио је председник Вучић.
 
Председник Вучић је истакао да су билатерални односи Србије и Немачке веома добри, уз обострано настојање за унапређење и даље развијање односа. Политички дијалог карактеришу развијена сарадња на свим пољима и врло интензивни контакти, укључујући и честе посете на високом и највишем нивоу.
 
„Веома ценимо континуирану подршку у процесу европских интеграција Србије и очекујемо да Немачка настави да у оквиру ЕУ утиче да наши реформски напори буду адекватно вредновани. Влада Републике Србије је у потпуности посвећена спровођењу средњорочних и дугорочних реформи. Као и до сада, највеће напоре усмеравамо на поглавља 23 и 24, која су и најзахтевнија“, нагласио је председник Вучић.
 
Немачки посланик Петер Бајер је истакао да нема будућности Европске уније  без интеграције Западног Балкана. „Интерес Немачке је стабилан и економски јак регион“, додао је Бајер.
 
Током сусрета, председник Вучић је нагласио да је Србија у потпуности посвећена нормализацији односа са Приштином, у циљу постизања компромисног решења, које ће бити прихватљиво за обе стране. „Очекујемо да такво решење, уколико га постигнемо, добије подршку Немачке, Европске уније и шире међународне заједнице“, рекао је председник Вучић.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

септембар 2019.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.