Председник Вучић састао се са шефом мисије Савета Европе у Београду

Саопштења

04.09.2019. - 10:11

Председник Вучић састао се са шефом мисије Савета Европе у Београду

Председник Републике Србије Александар Вучић је, у разговору са шефом Канцеларије Савета Европе у Београду Тобијасом Флесенкемпером, рекао да Србија веома цени добру сарадњу са Саветом Европе и да ће наставити да испуњава обавезе, преузете 2003. године чланством у тој организацији, која ове године прославља 70-годишњицу оснивања.

Председник Вучић је истакао да Србија рачуна на помоћ Савета Европе у спровођењу реформи, јер та организација, кроз своје програме и различите програме у сарадњи са Европском унијом, може да помогне реформу правосудног система, реформу система јавне управе и локалне самоуправе и борбу против криминала и корупције, као и унапређење заштите права националних и других мањина и медијске слободе. Он је, такође, истакао добру сарадњу са Развојном банком Савета Европе, као и корисну улогу Венецијанске комисије као саветодавног тела.
 
Шеф Канцеларије Савета Европе Флесенкемпер је рекао да поздравља напоре Србије у спровођењу реформи. Он је позвао српске власти да у реформском процесу, као и у унапређењу рада Парламента, више користе саветодавне капацитете Савета Европе.
 
Председник Вучић је захвалио на принципијелном постављању Савета Европа у очувању статусно неутралног третирања тзв. Косова у тој организацији.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
4. септембар 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.