Председник Вучић састао се са специјалним изаслаником Доналда Трампа

Саопштења

10.10.2019. - 15:25

Председник Вучић састао се са специјалним изаслаником председника САД за дијалог Београда и Приштине

Председник Републике Србије Александар Вучић састаo се данас са специјалним изаслаником председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом.

Председник Вучић упознао је изасланика председника САД Ричарда Гренела са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и Метохији.
 
Председник Вучић нагласио је опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога. „Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона може бити постигнуто уважавањем легитимних интереса Србије“, закључио је председник Вучић.
 
„Снажно уверење Трампове администрације јесте да економски развој, креирање нових радних места и повећање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбеђивање трајног мира. Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову и Метохији доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност“, истакао је специјални изасланик Гренел.
 
Током боравка у Београду, специјални изасланик Гренел састао се и са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић.
 
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
  
Београд, 10. октобар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.