Председник Вучић састао се у Женеви са председником и чланом УО Светског економског форума

Саопштења

08.11.2019. - 09:15

Председник Вучић састао се у Женеви са председником и чланом УО Светског економског форума

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се јутрос у Женеви са председником и чланом УО Светског економског форума (WEF) Бергеом Брендеом и чланицом Извршног комитета Светског економског форума, руководиоцем за Европу и Евроазију Мартином Ларкин.

Председник Вучић изразио је наду да ће 2020. године у Србији, у сарадњи са Светским економским форумом, бити отворен Регионални центар за 4. индустријску револуцију, што би било од огромног значаја за Србију.
 
Председник Вучић захвалио је на свакој помоћи који Светски економски форум може да пружи Србији у унапређењу, отварању и позиционирању српске економије у свету, с обзиром да је глобални социјално-економски развој главни приоритет Светског економског форума.
 
Србија настоји да буде активна на свим међународним форумима, поготову онима који за циљ имају развој трговине, смањење незапослености, едукацију младих, као и друге социјално-економске аспекте.
 
"Србија улаже напоре како би унапредила пословно окружење у земљи и надам се да се то осликава у извештајима Светског економског форума. Београд је спреман за организацију годишњег скупа под окриљем Форума", истакао је председник Вучић.
 
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Женева, 8. новембар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.