Grcka.jpg

18.02.2014. - 18:13

Први задатак нове владе биће запошљавање грађана

Београд, 18. фебруар 2014. године – „Када се након избора формира нова Влада, њен приоритетни задатак мораће да буде запошљавање грађана“, рекао је данас председник Републике Србије Томислав Николић током састанка са потпредседником Владе и министром спољних послова Грчке Евангелосом Венизелосом, који у нашој земљи борави у својству председавајућег Савета министара Европске уније.

Председник Николић је истакао да Србија жели да успостави економски систем по стандардима Европске уније и да крене свом снагом у реформе како би омогућила бољи живот грађана и решила бројне проблеме, међу којима је велика незапосленост, пре свега младих људи, један од највећих.

Потпредседник Владе Грчке изразио је задовољство отпочињањем приступних преговора Србије са Европском унијом и понудио помоћ и подршку Грчке при прелажењу поглавља у преговорима. Он је рекао да је европска перспектива наше земље подједнако важна за цео регион, као што је важна и за Србију. Такође, господин Венизелос је рекао да очекује помоћ председника Николића у вези решавања спора који Грчка има са бившом југословенском Републиком Македонијом, с обзиром на то да је  председник Србије лично много допринео око успостављања стабилности и пријатељских односа наше државе са свим земљама у региону.

Подели