Разговор са председником Европске народне партије

Саопштења

15.06.2020. - 14:51

Разговор са председником Европске народне партије

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас путем видео конференцијског позива са председником Европске народне партије Доналдом Туском и изразио уверење да ће кључни приоритет будуће Владе Републике Србије бити кредибилан, одговоран и још снажнији наставак европског пута. Стога је председник Вучић рекао да цени подршку коју председник ЕНП Туск пружа Србији на том путу.

Председник Вучић упознао је саговорника са ситуацијом у земљи проузрокованом пандемијом вируса КОВИД-19. „Имамо модерне лабораторије за тестирање и прецизно одређивање присуства вируса. Тестирали смо велики број људи, много више него неке земље у региону. Желели смо да спасимо људске животе. Сада су нам границе отворене. Држава је успела да пружи економску подршку малим и средњим предузећима и грађанима после пандемије. Србија има веома добар фискални систем и може то да издржи. Задовољни смо и ја и грађани Србије економском ситуацијом у земљи“, нагласио је председник Вучић.
 
Председник Европске народне партије Туск је рекао да је пандемија  проузроковала велику кризу у свету, како економску тако и политичку. „Веома сам задовољан што су се грађани у појединим земљама понашали одговорно. Можете да буде поносни што је Србија успешно пребродила ову кризу. Најважније је да су грађани задовољни економском ситуацијом,“ истакао је Туск.
 
Председник Вучић обавестио је председника ЕНП Туска о изборним условима и политичким кандидатима за наступајуће изборе. Туск је председнику Вучићу пожелео срећу на предстојећим изборима.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
15. јун 2020.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.