sl5(1).jpg

Саопштења

19.07.2012. - 11:29

Саопштење за јавностШтада група, која је власник фирме „Хемофарм“, уложила је до сада у ту фирму око 700 милиона евра, што представља највећу немачку инвестицију у Србији.

Тема разговора председника Николића и представника Управног одбора Штада групе, коме је присуствовао и саветник председника Републике Александар Николић, било је стање у фармацеутској индустрији у Србији. Оцењено је да постоје два кључна узрока лошег стања у фармацеутској индустрији, и то су дефицит Републичког фонда здравственог осигурања, који дугује већ 23 милијарде динара, и предуго трајање процеса регистрације лекова и одобравања цена нових производа.

Представници Штада групе пружили су подршку председнику Николићу у намери да се поправи стање у фармацеутској индустрији. Такође, они су понудили сарадњу новој Влади Републике Србије у проналажењу решења за бројне проблеме са којима се ова индустрија данас суочава.

Прес служба
Председника Републике
 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).