sl3(1).jpg

22.06.2012. - 10:35

Саопштење за јавност

Током разговора, истакнута је намера Турске да помогне економски опоравак Србије, а то би се конкретно спровело кроз инвестиције у инфраструктурне пројекте. Србија је изузетно важна земља на Балкану, рекао је премијер Ердоган, али уз то иде и велика одговорност, а Турска очекује од Србије да буде пример и темељ мира и стабилности у овом делу Европе.

Председник Николић је истакао да добри односи две земље треба и даље да се унапређују, нарочито у области економије, у интересу грађана обе државе. Он је додао да Србија придруживање Европској унији сматра својим стратешким циљем и да од тога неће одступити. Такође, рекао је да наша земља има огроман потенцијал у природним и људским ресурсима, који представљају њену компаративну предност, и да ће и даље градити мостове добросуседске сарадње и радити на томе да наша држава буде пре свега економски јака и просперитетна.

Прес служба
Председника Републике