23.06.2017

Саопштење за медије - Честитка министра спољних послова Велике Британије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку министра спољних послова Велике Британије Бориса Џонсона, у којој се наводи:

„Дозволите ми да Вам још једном честитам на успеху на недавним председничким изборима и упутим најлепше жеље за свечаност која ће бити приређена у петак. Веома ми је жао што нећу бити у прилици да дођем у Београд да славим са Вама.

Уверен сам да ће наши билатерални односи наставити да иду узлазном путањом за време Вашег председничког мандата. 180. годишњица дипломатских односа између двеју земаља подсећа нас колико су продубљене и садржајне везе Србије и Уједињеног Краљевства; надам се, наставити да се негују и продубљују у наредним годинама и деценијама. Посвећени смо томе да са Вама радимо како бисмо допринели већем економском просперитету, стабилности и сарадњи широм региона. Градимо снажна, позитивна партнерства која ће подржати будућност Србије, омогућити реформе и постарати се да заједно будемо бољи у суочавању са заједничким безбедносним изазовима попут екстремизма, илегалних миграција и организованог криминала. Са тим у вези, Ваше лидерство и подршка Самиту о Западном Балкану 2018, који је планиран да се одржи код нас, веома су важни. Унапред се радујемо блиској сарадњи са Вама и Владом Србије по свим овим питањима.

На крају, желео бих да Вам захвалим на саучешћу и солидарности после недавних стравичних дешавања у Манчестеру и Лондону. Поздрављам Вашу сарадњу и веома ми је драго што смо једни уз друге у суочавању са тероризмом и његовом искорењивању.“