24.06.2017

Саопштење за медије - Герхард Шредер

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са бившим канцеларом Савезне Републике Немачке Герхардом Шредером, који у Београду борави као специјални изасланик канцеларке Ангеле Меркел.

Састанак председника Вучића са специјалним изаслаником Владе СР Немачке и бившим канцеларом Герхардом Шредером

Двојица саговорника разматрали су геополитичку ситуацију, економске реформе у Србији и европске интеграције региона Западног Балкана.

Председник Вучић захвалио је Герхарду Шредеру на присуству свечаној церемонији, истакавши да слањем тако високог представника Немачка показује своје интересовање како за Србију, тако и за читав регион.

"Веома је важно да Немачка, као водећа земља Европске уније, подржава интеграцију земаља Западног Балкана у европску породицу", истакао је председник Вучић.

Двојица саговорника сагласила су се да је неопходно радити на јачању економских веза земаља региона, јер само економски јаке земље поседују политички значај и моћ.

Герхард Шредер истакао је да је веома значајно присуство свих лидера из региона јуче у Београду, јер је то сигнал да ће јачањем политичких и економских веза бити могуће одржати стабилност Западног Балкана.

Састанку је присуствовао и амбасадор Савезне Републике Немачке, Аксел Дитман.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.