tan2018-7-23_112129808_1.jpg

23.07.2018. - 15:02

Састанак са амбасадорком Државе Израел

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Државе Израел Алону Фишер Кам, са којом је разговарао о предстојећој посети председника Рувена Ривлина.

Председник Вучић је изразио задовољство због посете председника Ривлина, прве посете једног израелског председника нашој земљи. Он је рекао да ће то бити прилика да унапредимо политички дијалог, економску сарадњу и културне везе Србије и Израела, чиме би оснажили и међусобно разумевање и поверење.

Амбасадорка Фишер Кам је најавила жељу председника Ривлина да током посете покаже колико је Србија важна Израелу. Она је пренела захвалност за усвајање Закона о реституцији имовине жртава Холокауста без живих наследника, као и за почаст која ће бити одата Теодору Херцлу, отварањем улице са његовим именом у Земуну.

Двоје саговорника су закључили да би формирање Мешовите комисије за сарадњу Србије и Израела било од највећег значаја за развој односа двеју земаља. Председник Вучић и амбасадорка Фишер Кам су размотрили неколико идеја за конкретне заједничке пројекте.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

23. јул 2018.