Састанак са амбасадором САД

28.03.2018. - 14:02

Састанак са амбасадором САД

Председник Републике Србије Александар Вучић и амбасадор САД Кајл Скот састали су се данас у Београду, како би разговарали о односима између Београда и Приштине након овонедељних догађаја у Митровици и о синоћњем разговору председника Вучића са помоћником државног секретара САД за европска и евроазијска питања Весом Мичелом.

Председник Вучић и амбасадор Скот сагласили су се да су провокације, употреба силе и непоштовање неприхватљиви, и да не стварају адекватно окружење за стабилност у региону.

Саговорници су се сагласили и да је важно покушати да се смање тензије, да све стране мирно и сталожено приступају споровима и да их решавају, као и да избегавају било какве кораке који би даље компликовали ионако напету ситуацију. Амбасадор Скот апеловао је на обе стране да се усредсреде на нормализацију односа кроз дијалог уз посредовање ЕУ и изразио спремност његове земље да подржи све стране у преговорима који се одвијају кроз дијалог.

Председник Вучић је рекао да сматра да Србија, српски представници и Срби не сносе никакву кривицу за инцидент, али је у потпуности сагласан са амбасадором Скотом да је очување мира и стабилности од највећег интереса за све који живе на овим просторима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 28. март 2018. године