Састанак са амбасадором и шефом Делегације ЕУ у Србији

28.11.2018. - 16:47

Састанак са амбасадором и шефом Делегације ЕУ у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније Семом Фабрицијем са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији и европским интеграцијама Србије.

Председник Вучић је упозорио на последице неодговорног потеза Приштине о повећању такси на српску робу, којим се крши ЦЕФТА споразум. Он је изразио очекивање да ће ЕУ уложити додатне напоре како би Приштину навели да повуку једностране потезе којим доводе у опасност мир и стабилност у региону и ризикују ескалацију сукоба.

Председник Вучић је истакао да ће Србија наставити да интензивно ради на испуњавању европске агенде, са циљем бржег напретка на путу ка чланству ка ЕУ.

Амбасадор Фабрици је подсетио на став високе представнице Европске уније о повећању такси, које представљају кршење ЦЕФТА споразума и противне су духу Споразума о стабилизацији и придруживању, као и потреби да се оне што пре повуку. Амбасадор Фабрици је истакао потребу да се настави рад на одржавању мира и стабилности у региону, и на путу придруживања Европској унији. Он је такође нагласио да проблеме треба решавати на миран и рационалан начин, кроз дијалог који је Европска унија посвећена да олакша.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

28. новембар 2018. године