vucic_-_li_mancang_za_sajt.jpg

Саопштења

21.12.2017. - 15:01

Састанак са амбасадором Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, који му је уручио новогодишње честитке кинеског председника Си Ђинпинга и премијера Ли Кећанга, уз жеље за успех, просперитет и благостање Србије и српског народа.

Председник Вучић и амбасадор Ли су разговарали о конкретним корацима за наставак сарадње двеју земаља. Овом приликом је председник Вучић замолио амбасадора Лија да државном врху НР Кине пренесе велику захвалност за интересовање које кинески партнери показују за РТБ Бор. Двојица саговорника размотрили су планове за изградњу индустријског парка, као и заједничке инфраструктурне пројекте. Тема разговора је било и успешно пословање Железаре Смедерево. С тим у вези је председник Вучић још једном изразио захвалност кинеском председнику Сију за подршку и помоћ у приватизацији те Железаре и очувању радних места.

"Кина је земља којој Србија верује и којој остаје поштен, веран и лојалан партнер", рекао је председник Вучић и додао да Србија високо цени то што Кина поштује њен територијални интегритет и независност. Српски председник је нагласио да је Кина у међународној арени веома поуздан савезник свим земљама у свету које држе до поштовања међународног права и норми.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
21. децембар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).