04.12.2018

Састанак са амбасадором Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић обавестио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга какву опасност носи најава формирања војске тзв. Косова 14. децембра и замолио га да, као пријатељ наше земље, редовно извештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову и Метохији.

"Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из Централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Косова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак", рекао је председник Вучић. 

Он је упозорио да такво неодговорно понашање Приштине може да доведе до катастрофе, јер Србија не може и неће мирно да гледа уништавање српског народа, замоливши да братска Кина искористи своју улогу и утицај у свету и помогне да се одрже мир и стабилност. 

Амбасадор Ли је рекао да Кина потпуно разуме шта се догађа и да самостална и мирољубива политика Србије и председника Вучића смета одређеним факторима у међународној политици. "За Кину је Косово и Метохија саставни део Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета", нагласио је амбасадор Ли. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд,

04. децембар 2018.