kiney_velika.jpg

Саопштења

04.12.2018. - 11:06

Састанак са амбасадором Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић обавестио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга какву опасност носи најава формирања војске тзв. Косова 14. децембра и замолио га да, као пријатељ наше земље, редовно извештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову и Метохији.

"Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из Централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Косова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак", рекао је председник Вучић.

Он је упозорио да такво неодговорно понашање Приштине може да доведе до катастрофе, јер Србија не може и неће мирно да гледа уништавање српског народа, замоливши да братска Кина искористи своју улогу и утицај у свету и помогне да се одрже мир и стабилност.

Амбасадор Ли је рекао да Кина потпуно разуме шта се догађа и да самостална и мирољубива политика Србије и председника Вучића смета одређеним факторима у међународној политици. "За Кину је Косово и Метохија саставни део Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета", нагласио је амбасадор Ли.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

04. децембар 2018.

Контактирајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.