Састанак са амбасадором Палестине

31.07.2020. - 11:56

Састанак са амбасадором Палестине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског амбасадора Мухамеда Набхана, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

Амбасадор Набхан је председнику Вучићу пренео поздраве председника Абаса и шефа дипломатије Ал-Малкија, као и њихове честитке за успех на недавним изборима.

Председник Вучић је узвратио поздраве и изразио очекивање да председник Абас посети Србију, нагласивши непромењен став Србије према пријатељском палестинском народу, рекавши да традиционална пријатељства увек заслужују поштовање.

Двојица саговорника су изразили наду да ће свет, уз међународну солидарност, савладати пандемију KОВИД-19, како би се сви вратили испуњавању планова за будућност, а Србија и Палестина да наставе кораке за формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао потписане споразуме и помогао да се искористе постојећи потенцијали за свеобухватну сарадњу.

Председник Вучић је захвалио за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Kосова и обавестио амбасадора Набхана о току дијалога Београда и Приштине.

Амбасадор Набхан је обавестио председника Вучића о палестинском виђењу ситуације на Блиском истоку.

Саговорници су разговарали и о школовању већег броја палестинских студената у Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
31. јул 2020. године