Састанак са амбасадором Палестине

Саопштења

15.09.2020. - 12:06

Састанак са амбасадором Палестине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског амбасадора Мухамеда Набхана и обавестио га о разговорима које је српска делегација водила у Вашингтону и Бриселу.

Председник Вучић је амбасадору Набхану рекао да Србија поштује и чува пријатељство са Палестином и палестинским народом и да подржава успостављање трајног мира и стабилности на Блиском истоку. Он је истакао да се нада да ће две стране у будућности наћи начин да постигну договор који ће допринети бољем животу свих људи у том региону.
 
„Србија је посвећена унапређењу односа и са Израелом и са Палестином и жели одрживо решење на основу међународних јавно-правних норми, утврђених у УН, које би донело мир, стабилност и напредак свима“, рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је захвалио руководству Палестине на политичкој подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Kосова.
 
Амбасадор Набхан је рекао да Палестина цени Србију, са којом има дубоке пријатељске односе, и да је зато са забринутошћу примљена вест о могућем премештању амбасаде. Амбасадор Набхан је такође изразио уверење да ће ставови палестинског народа бити уважени од стране руководства Србије у духу традиционалног пријатељства.
 
Двојица саговорника су се договорили да Србија и Палестина наставе кораке за формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао постојеће споразуме и помогао да се боље искористе могућности за свеобухватну сарадњу.
 
Амбасадор Набхан је обавестио председника Вучића о палестинском виђењу ситуације на Блиском истоку.
 
 
Београд, 15. септембар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).