tan2018-11-28_82654540_4.jpg

28.11.2018. - 10:13

Састанак са амбасадором Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Француске Фредерика Мондолонија са којим је разговарао о предстојећој посети француског председника Макрона и о ситуацији на КиМ након такси које је Приштина увела на робу увезену из Србије и БиХ.

Председник Вучић истакао је да ће током посете француског председника бити потписани многи важни уговори и споразуми о економској сарадњи, инвестиционим пројектима, војнотехнички уговори и споразуми о сарадњи у области културе и спорта.

Председник Вучић посебно је истакао жељу за продубљивањем односа Србије и Француске и нагласио да је посета председника Француске после седамнаест година велики напредак у односима две земље.

Он је истакао да је Београд спреман за наставак дијалога, чим Косово укине антицивилизацијске и противправно уведене таксе, и нагласио да у сваком дијалогу морају да постоје правила и да се поштује друга страна.

Председник Вучић је истакао да су једнострани потези Приштине којим ризикују ескалацију сукоба и доводе у опасност мир и стабилност у региону, неприхватљиви.  Србија није прекршила ниједан споразум или договор, супротно Приштини, која није испунила ниједну своју обавезу из Бриселског споразума, нагласио је он.

Амбасадор Мондолони поздравио је миран приступ српске стране у актуелној кризи у односима са Приштином, истакавши да Француска подржава наставак дијалога.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 28. новембар 2018. године