Састанак са амбасадором Републике Француске

Саопштења

11.02.2021. - 11:32

Састанак са амбасадором Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Француске Жан-Луја Фалконија, са којим је разговарао о билатералним односима, у светлу прошлонедељне посете Паризу и састанка са председником Емануелом Макроном. 

Председник Вучић је изразио захвалност председнику Макрону за гостопримство, а посебно за однос уважавања који има за Србију.
 
“Председник Макрон је један од ретких државника, угледних и утицајних у оквирима европске и светске политике и економије, који је увек спреман да чује српске ставове и разуме тежину нашег положаја“, рекао је председник Вучић. Он је изразио задовољство што председник Макрон намерава да поново посети Србију, јер је његова посета 2019. године оставила посебан траг у историји српско-француских односа и дала им нови замајац.
 
Председник Вучић је, такође, рекао да су добри односи са Француском од изузетне важности за Србију и да ће лично пратити реализацију заједничких пројеката. Констатовано је да пројекат београдског метроа добро напредује и да прати планирану динамику. Размотрен је и напредак других великих пројеката попут радова на аеродрому "Никола Тесла", којим управља француски "Ванси" и санације депоније Винча, у којој учествује француски "Суец". С тим у вези, на састанку, којем су присуствовали министри Небојша Стефановић и Синиша Мали, разговарало се о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње.
 
Председник Вучић је и овом приликом изразио наду да ће Србија, прихватањем нове методологије за вођење преговора са ЕУ, остварити напредак на европском путу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
11. фебруар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).