Састанак са амбасадором Републике Француске

Саопштења

27.05.2021. - 11:57

Састанак са амбасадором Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Републике Француске Жан-Луја Фалконија, са којим је разговарао о билатералним односима, напретку наше земље на европском путу, као и о ситуацији у региону и будућности дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић је истакао значај који сарадња са Француском има за Србију, како на политичком, тако и на економском нивоу, и да га радује пажња коју председник Макрон посвећује односима двеју земаља.
 
На састанку, којем су присуствовали министри Синиша Мали и Небојша Стефановић, разговарало се о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње.
 
Kонстатовано је да радови на заједничким пројектима, попут београдског метроа, аеродрома "Никола Тесла", којим управља француска компанија Vinci, и депоније Винча, у којој учествује францускa компанија Suez, прате планирану динамику, али да је добродошла свака могућност да се убрзају активности на њиховој реализацији.
 
Председник Вучић је изразио очекивање да ће добри економски резултати и услови за улагање довести у Србију још инвеститора из Француске.
 
Kад је реч о наставку дијалога Београда и Приштине, председник Вучић је рекао да увек постоји спремност за налажење компромисног решења и да ће се одазвати позиву из Брисела, али да је  потребно много снаге и енергије да се до компромиса дође, те да ће наша делегација водити рачуна о државним и национални интересима Србије.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
27. мај 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).