kazahstan_velika.jpg

28.08.2018. - 13:24

Састанак са амбасадором Републике Казахстан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Казахстан Нурбаха Рустемова, који му је уручио писмо председника Нурсултана Назарбајева, којим га позива у званичну посету Казахстану, што је председник Вучић прихватио.

Председник Назарбајев у писму истиче да се успостављено партнерство и узајамно корисна сарадња између Казахстана и Србије активно развијају и даље наводи: „Желео бих посебно да истакнем сличност ставова двеју земаља о важним питањима у међународној арени. Србија се налази међу земљама које дају активни допринос учвршћивању стабилности, мира и безбедности на светском нивоу“, пише у писму председника Назарбајева председнику Вучићу.

Председник Вучић је изразио задовољство што ће поново имати прилику да посети Астану, јер се током ранијих посета уверио у резултате које доноси план модернизације Казахстана и упознао са многим пројектима у том граду, који могу бити узор и за градове у Србији. Он је истакао да је у последње три године значајно интензивиран политички дијалог Србије и Казахстана, што доприноси бољем међусобном разумевању и јачању сарадње у свим областима.

Председник Вучић је оценио да су односи двеју земаља добри и без отворених питања и захвалио председнику Назарбајеву и казахстанском државном врху на заузимању принципијелне позиције према питању Косова и Метохије.

Амбасадор Рустемов је навео да је сарадња Србије и Казахстана напредовала у многим областима и да ће, потписивањем неколико билатералних споразума током посете председника Вучића Казахстану, бити дат подстицај њеном бржем развоју, на добробит грађана обеју земаља.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 28. август 2018. године