Састанак са амбасадором Руске Федерације 16.04.2019.

Саопштења

16.04.2019. - 12:33

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина. Том приликом, разговарали су о организацији састанка председника Александра Вучића и Владимира Путина у Пекингу, током одржавања Другог форума за међународну сарадњу "Појас и пут".

Председник Вучић је рекао да му је част што ће се поново састати са председником Путином. Он је рекао да ће то бити њихов шеснаести састанак, а други ове године, и да ће му бити задовољство да са председником Русије разговара о билатералној сарадњи у свим областима, као и о ситуацији у региону.
 
Председник Вучић је, говорећи о ситуацији у региону, поновио да је наставак дијалога са Приштином немогућ док не буду укинуте таксе на српску робу.
 
Председник Вучић и амбасадор Чепурин су разговарали о активностима за даље унапређење билатералне сарадње и договореним састанцима српских и руских званичника.
 
Двојица саговорника су разговарали и о сарадњи у области енергетике и плановима за изградњу гасовода Турски ток, који би омогућио редовно и уредно снабдевање Србије гасом.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 16. април 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.