Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

24.02.2020. - 12:12

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, коме је лично предао честитку за председника Руске Федерације Владимирa Путинa поводом Дана бранилаца Отаџбине.

Амбасадор Боцан-Харченко уручио је председнику Вучићу писмо захвалности председника Владе Руске Федерације Михаила Мишустина, у којем се између осталог каже:
 
„Желео бих да Вам лично захвалим на честитки поводом мог именовања за председника Владе Руске Федерације.
 
Русију и Србију везују пријатељски и партнерски односи. Наставља се реализација великих пројеката у енергетици, индустрији и инфраструктури. Јачају везе између пословних и друштвених структура.
 
Влада Руске Федерације ће наставити заједнички рад усмерен ка развоју читавог комплекса руско-српске сарадње. Убеђен сам да то потпуно одговара дугорочним интересима двеју земаља.
 
Желим Вам, поштовани господине Председниче, добро здравље и успехе на Вашој одговорној функцији“, наводи се у писму захвалности премијера Мишустина.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о актуелним темама и ситуацији у региону, посебно о ситуацији на Косову и Метохији. Овом приликом саговорници су размотрили и програм предстојећих посета – долазак руског министра спољних послова Сергеја Лаврова у Београд и присуство председника Вучића у Москви, на манифестацији поводом обележавања 75-годишњице Дана победе у Другом светском рату.   
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
24. фебруар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).