Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

07.06.2020. - 09:45

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је пренео позив председника Владимира Путина да присуствује Паради победе 24. јуна у Москви.

Председник Вучић је овом приликом потврдио да ће присуствовати Паради победе, поносан на чињеницу да су српски и руски народ, привржени слободарскоj традицији, у Другом светском рату били на истој страни права и правде. „Велика је част присуствовати прослави 75-годишњице победе над фашизмом. Ми смо у Другом светском рату освојили слободу уз помоћ Црвене армије и Србија је против покушаја ревизије историје. Борићемо се да истина опстане“, рекао је председник Вучић.  
 
Амбасадор Боцан-Харченко је рекао да је председник Путин изабрао 24. јун, јер је на тај дан 1945. године на Црвеном тргу одржана историјска парада победника, коју су предводили маршали Жуков и Рокосовски, пошто је традиционална парада 9. маја морала да буде одложена због епидемије корона вируса.
 
Председник Вучић је изразио саосећање због жртава корона вируса у Русији и још једном захвалио на људској и државничкој солидарности коју је председник Путин показао упутивши нам медицинску помоћ.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су, очекујући скори долазак у Београд једног високог руског званичника, разговарали о билатералним односима Србије и Русије, као и питању Косова и Метохије.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд, 07. јун 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).