Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

24.11.2020. - 13:42

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и замолио га да председнику Владимиру Путину пренесе захвалност за писмо саучешћа поводом смрти патријарха Иринеја.

Председник Вучић је, такође, истакао да је присуство представника Руске православне цркве митрополита Илариона на сахрани патријарха Српске православне цркве било потврда блискости двеју цркава и двају народа. Амбасадор Боцан-Харченко је поделио своје успомене на патријарха Иринеја и његову посвећеност завршетку радова на Храму Светог Саве.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, изразивши наду да ће до краја године бити реализована посета Србији једног од високих руских званичника.
 
Двојица саговорника су посебну пажњу посветили реализацији конкретних договора и заједничких пројеката у области инфраструктуре и енергетике и изразили наду да ће кључни пројекти бити завршени у договореном року.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о низу регионалних и глобалних питања.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
24. новембар 2020.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).