Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

12.02.2021. - 11:02

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и замолио га да председнику Владимиру Путину пренесе захвалност за честитку коју му је упутио поводом Дана државности. 

Председник Вучић је рекао да Србија и Русија имају чврсте пријатељске односе, који се доказују у различитим изазовима, па и сада, у време пандемије KОВИД-19. Зато је замолио амбасадора Боцан-Харченка да председнику Путину пренесе захвалност за испоруке вакцине Спутњик В, јер су допринеле томе да наша земља предњачи у вакцинацији и пружању становништву поуздане одбране од корона вируса. Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су, с тим у вези, разговарали о могућности да Србија, уз помоћ стручњака из Русије и на основу руске технологије, самостално производи вакцине. 
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су, уочи посете потпредседника Владе Руске Федерације и копредседавајућег Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу Јурија Борисова, констатовали да се реализација заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката добро спроводи. Изградња деонице пруге од Старе Пазове до Новог Сада коју градимо са руским РЖД, иде планираном динамиком и завршетак радова се очекује крајем ове године, како је председник Вучић и обећао. Они су у исто време разговарали о конкретним предлозима за будућу сарадњу.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
12. фебруар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).