Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

24.03.2021. - 14:12

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и захвалио за нових 100.000 вакцина Спутник В, које су јуче допремљене и које доприносе да се процес вакцинације у нашој земљи несметано наставља. 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о плановима за  одржавање Санктпетербуршког међународног економског форума, који би био прилика за нове разговоре о економској сарадњи Србије и Русије и, посебно, о трговинској размени, за коју је постављен циљ да премаши четири милијарде долара.
 
Двојица саговорника су изразили задовољство напретком економске сарадње Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, попут пруге Стара Пазова-Нови Сад и железничког диспечерског центра, као и пројекти у области енергетике, попут гасовода од бугарске до мађарске границе, доприносе економском напретку наше земље. Констатовано је, такође, да ови пројекти прате планирану динамику.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији, посебно о Босни и Херцеговини и Косову и Метохији, сагласивши се да су политика мира и сарадње неопходне за стабилност Западног Балкан.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
24. март 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).