Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

28.05.2021. - 12:49

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и захвалио за допремљене нове количине вакцина Спутник В, које су одмах укључене у процес вакцинације у нашој земљи. 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о ситуацији у региону. Говорећи о планираном наставку дијалога Београда и Приштине, председник Вучић је рекао да су тешки дани пред нашом земљом, али да ће у Бриселу уложити много енергије да, као и у свакој прилици, штити државне и националне интересе Србије, борећи се за компромис.
 
Амбасадор Боцан-Харченко је потврдио активну подршку Русије ради одбране норми међународног права и, тиме, територијалног интегритета Србије. Двојица саговорника су се сагласили да су политика мира и сарадње од највећег значаја за даљи развој Западног Балкана.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили напредак економске сарадње Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, као и пројекти у области енергетике, прате планирану динамику и да ће по завршетку умногоме допринети економском напретку наше земље, као и квалитету живота грађана.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о наредним билатералним контактима званичника двеју земаља.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
28. мај 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).