Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

09.11.2021. - 12:47

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о припремама за предстојећy посетy Руској Федерацији и састанку са председником Владимиром Путином, као и о заједничким српско-руским пројектима и актуелним регионалним и глобалним питањима.

Председник Вучић је истакао колико је важна његова предстојећа посета Москви, имајући у виду углед и утицај Руске Федерације и председника Путина на светској политичкој сцени, као и у светским економским токовима. Амбасадор Боцан-Харченко је рекао да је уверен да ће и ова посета бити успешна, као и све претходне, с обзиром на пријатељске односе и добру сарадњу двеју земаља.
 
Саговорници су оценили да се предстојећом посетом председника Вучића наставља изузетан политички дијалог Србије и Русије, који је из године у годину све интензивнији, те да представља израз обостране жеље за свестрани напредак сарадње између две земље.
 
Председник Вучић је овом приликом рекао да председник Путин разуме положај Србије и поновио захвалност за подршку по питању Косова и Метохије, односно територијалном интегритету и суверенитету Србије.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о активностима након одржане седнице Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и посете потпредседника руске Владе Јурија Борисова.
 
Председник Вучић је нагласио да се реализација заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката реализује у складу са роковима, те да се паралелно ради и на другим конкретним предлозима за ближу сарадњу у бројним областима од обостраног интереса.
 
Осим о билатералним односима, председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о актуелним питањима у региону и свету.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
9. новембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).