Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

15.01.2023. - 10:49

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о актуелним догађајима на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о билатералним односима и економској сарадњи.

Председник Вучић је обавестио амбасадора Боцан-Харченка о интензивирању међународних дипломатских активности кад је реч о дијалогу Београда и Приштине. И овом приликом је председник Вучић рекао да ће Србија наставити да буде чувар мира и стабилности у региону, залажући се за поштовање међународног права.
 
Амбасадор Боцан-Харченко је потврдио да Руска Федерација остаје доследна у подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и истакао у том смислу важност Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Председник Вучић је још једном захвалио на подршци коју Русија у том смислу пружа Србији у међународним форумима.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о питањима из домена билатералних односа, посебно културне сарадње.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
15. јануар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).