Састанак са амбасадором Руске Федерације

26.12.2018. - 12:27

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је уручио новогодишње и божићне честитке председника Владимира Путина и премијера Дмитрија Медведева.

Председник Путин је у честитки председнику Вучићу истакао да се односи Русије и Србије динамично развијају у духу стратешког партнерства. "Убеђен сам да ће наш предстојећи сусрет у Београду допринети даљем јачању обострано корисне билатералне сарадње у најразлачитијим областима. Желим срећу, здравље и успех Вама, Вашој родбини и најближима, а братском српском народу - благостање и просперитет", наводи се у честитки председника Путина.

И премијер Медведев констатује да су се у 2018. години руско-српски односи, засновани на чврстим традицијама пријатељства, динамично развијали у широком спектру, као и да је настављена реализација великих заједничких пројеката, уз ширење културних и хуманитарних веза. "Убеђен сам да ће долазећа 2019. година донети нове могућности за јачање практичне сарадње између Русије и Србије. То у потпуности одговара интересима наших земаља. Желим Вам, поштовани господине Председниче, здравље и успех, а свим грађанима Србије - мир и просперитет", каже се у честитки премијера Медведева.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су констатовали да се успешно завршавају припреме за званичну посету председника Путина Београду, која ће, како је речено на састанку, бити потврда пријатељства двеју земаља и братства српског и руског народа. Председник Вучић је рекао да је посета председника Путина велика част за Србију. Очекује се потписивање двадесетак докумената, који ће унапредити сарадњу Србије и Русије у свим областима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

26. децембар 2018.