tan2019-2-1_85325678_1.jpg

Саопштења

01.02.2019. - 12:43

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин са задовољством су, на данашњем састанку, оценили да је посета председника Владимира Путина била веома успешна и од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља. Они су размотрили резултате посете, која је, како је рекао амбасадор Чепурин, „оставила траг у заједничкој историји“, као и конкретне кораке за реализацију договора и споразума потписаних у Београду.

Председник Вучић је рекао да је посета председника Русије велика част за Србију, као и за њега лично, а њихов петнаести сусрет потврдио је постојеће међусобно поштовање и разумевање, као и традиционалне братске и пријатељске српско-руске везе. 
 
Састанак са амбасадором Руске Федерације

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

 
                  
Амбасадор Чепурин је захвалио председнику Вучићу на топлом гостопримству, због које је, како је рекао, „посета председника Путина имала душу“. Он је истакао висок ниво билатералних односа Србије и Русије и рекао да су показане жеља и намера Москве да ради на даљем продубљивању сарадње двеју земаља. 
 
Двојица саговорника су разговарали о регионалној ситуацији, посебно о стању дијалога Београда и Приштине. Председник Вучић је рекао да ће Србија увек бити опредељена за мир и стабилност и тако и деловати у будућности, али да садашњи застој у дијалогу може да буде превазиђен само када Приштина укине неразумне и штетне таксе на српску робу. 
 
Председник Вучић и амбасадор Чепурин су разговарали и о сарадњи у области енергетике и обезбеђивању стабилног снабдевања Србије гасом. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,
01. фебруар 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.