Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Саопштења

22.11.2022. - 13:30

Састанак са амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом, којег је обавестио о току последње рунде разговора у Бриселу, као и о развоју ситуације у региону.

Председник Вучић је изразио захвалност за снажно ангажовање Сједињених Америчких Држава на смиривању тензија на Косову и Метохији, као и на напорима за додатну деескалацију целокупне ситуације, поготово имајући у виду константно генерисање вештачких криза од стране привремених органа самоуправе у Приштини.
 
Председник је посебно нагласио да ће Србија, као и увек до сада, наставити да улаже огромне напоре како би се путем дијалога решавала сва отворена питања, јер је наша земља, својим досадашњим одговорним и озбиљним приступом, показала да је искрено посвећена разговору и сарадњи у циљу очувања тешко стеченог мира и стабилности у целом региону, за шта се Србија непрестано и доследно залаже како у домаћој политичкој арени, тако и у свим међународним форумима.
 
Саговорници су се сагласили да је управо такав пут, који води ка очувању мира на Западном Балкану, једини прави начин на који се треба залагати за стабилну и просперитетну будућност региона, као и да је од кључног значаја да сви политички чиниоци поступају одговорно, имајући у виду пре свега добробит грађана.
 
Амбасадор Хил је инсистирао да се сва отворена питања решавају мирно и дијалогом.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
22. новембар 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).