Састанак са амбасадором Словачке Републике

Саопштења

04.02.2021. - 10:48

Састанак са амбасадором Словачке Републике

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Словачке Републике Федора Росоху и изразио задовољство што ће ускоро имати прилику да разговара са шефом словачке дипломатије Иваном Корчоком, који долази у посету нашој земљи.

Председник Вучић је рекао да Србија остаје искрен пријатељ и поуздан партнер Словачке, која истрајава у принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет наше земље. Он је, такође, захвалио на подршци Словачке европском путу Србије.
 
Амбасадор Росоха је истакао да, током дипломатског мандата у Београду, жели да што више допринесе економској сарадњи двеју земаља и навео да је повећано интересовање улагача из Словачке, те је представио могуће инвестиције и пројекте.
 
Председник Вучић је изразио задовољство што добре политичке односе двеју земаља прати развој економских веза, јер је Словачка успешна земља, из чијих искустава Србија може много да научи. Такође је изразио наду да ће Србију ускоро да посети и председница Словачке Зузана Чапутова.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
04. фебруар 2021.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.