tan2019-2-4_101839656_0.jpg

Саопштења

04.02.2019. - 13:02

Састанак са амбасадором Уједињеног Краљевства

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Уједињеног Краљевства Дениса Кифа, са којим је разговарао о билатералним односима и регионалној ситуацији, као и о процесу изласка Уједињеног Краљевства из Европске уније.

Председник Вучић је изразио интерес Србије за снажење политичког дијалога и развој економске сарадње са Уједињеним Краљевством, са надом да се Брегзит неће одразити на билатералне односе наших двеју земаља.

Амбасадор Киф је упознао председника Вучића са свим што се, у сарадњи са ресорним министарствима, предузима како, после изласка Уједињеног Краљевства из ЕУ, не би било препрека у билатералној сарадњи. Он је додао да Влада у Лондону пројектима попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансиране кроз Фонд за добру управу, наставља подршку процесу реформи у Србији. Амбасадор Киф је нагласио да његова земља жели да има позитивну улогу у региону и његовој европској будућности, као и да дели циљеве за постизање стабилности и напредак на Западном Балкану, што показује и кроз подршку Берлинском процесу.

Председник Вучић је рекао да ће Србија увек бити опредељена за мир и стабилност у региону и захвалио на подршци Владе УК, указавши амбасадору Кифу на штетност једностраних мера Приштине, које угрожавају дијалог. Он је нагласио да садашњи застој у дијалогу може да буде превазиђен само када Приштина укине таксе на робу из централне Србије и престане са провокацијама, какав је закон о статуту Рударског комбината Трепча, који је, ништа друго, до отимање српске имовине.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

04. фебруар 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.