Састанак са амбасадором Украјине

04.03.2022. - 11:36

Састанак са амбасадором Украјине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Украјине Олександра Александровича.

Председник Вучић је амбасадора Александровича упознао са ставовима Владе Републике Србије и Савета за националну безбедност. Председник Вучић је рекао да је Србија опредељена за поштовање норми међународног јавног права, што подразумева и уважавање територијалног интегритета Украјине и других  међународно признатих држава.

Председник Вучић је изразио спремност Србије за пружање сваке врсте хуманитарне помоћи угроженом становништву Украјине. Такође је изразио спремност за прихват избеглих цивила, којима је понудио најбоље могуће услове и хотелски смештај, као и сва права на боравишне и радне дозволе, у складу са правилима земаља Европске уније, чак и на вишем нивоу, на чему је амбасадор Александрович захвалио.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
04. март 2022. године