Састанак са члановима делегације Сената Републике Француске

Саопштења

15.09.2021. - 10:59

Састанак са члановима делегације Сената Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас делегацију Сената Републике Француске и том приликом истакао да Србија и Француска стално потврђују своје истинско и постојано пријатељство, као и опредељење да сарађују у свим областима од заједничког интереса. С тим у вези, председник Вучић је навео примере успешне економске сарадње, какво је учешће еминентних француских компанија у управљању аеродромом и изградњи метроа у Београду, и истакао значај заједничких пројеката за економски напредак наше земље. 

Председник Вучић је изразио захвалност за подршку Француске у европским интеграцијама Србије, на коју, како је рекла председница Групе пријатељства Француска - Западни Балкан у француском Сенату Марта де Сидрак, можемо да рачунамо и у будућности.
 
Француска сенаторка је истакла да помно прате реформе и економски напредак у Србији, са жељом да још више компанија из Француске сагледа могућности за инвестирање, те да намеравају да у Сенату организују представљање српских економских потенцијала.
 
Председник Вучић и чланови делегације француског Сената разговарали су и о другим областима сарадње.
 
Председник Вучић је нагласио да је за Србију, имајући у виду углед и утицај Француске, пажња, коју председник Макрон исказује према нашој земљи, од највећег значаја. Такође је изаразио наду да ће и парламентарна сарадња двеју земаља још јачати.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
15. септембар 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).