Састанак са делегацијом кинеске компаније Шинју (Xingyu)

Саопштења

07.05.2019. - 13:23

Састанак са делегацијом кинеске компаније Шинју (Xingyu)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом кинеске компаније Шинју (Xingyu), поводом потписивања Меморандума о разумевању између ове компаније, Града Ниша и Министарства привреде Републике Србије.

Представници компаније Шинју, једног од водећих произвођача расвете за аутомобилску индустрију у Кини, исказали су заинтересованост за отварање фабрике у Србији, која би снадбевала клијенте из Европе. Чланови делегације кинеске компаније су истакли да би реализација прве фазе овог пројекта требало да почне 2020. године у Нишу, на површини од око 14 хектара. Укупно улагање би износило око 50 милиона евра, а планирано је запошљавање 1000 радника, с могућношћу повећања броја радних места у зависности од потражње клијената на европском тржишту, међу којима су BMW, VW, AUDI, RENAULT, OPEL.
 
Састанак са делегацијом кинеске компаније Шинју (Xingyu)

Фото Танјуг, Димитрије Голл

Председник Вучић је истакао да одлука кинеске компаније Шинју да улаже у Србију представља још једну потврду да Кина у нашој земљи види поузданог партнера.
 
«Кинези у Србију улажу највише од свих земаља Југоисточне Европе, пре свега у своје фабрике, од Железаре, Линглонга, Зиђина и других», нагласио је председник Вучић, истакавши да су то инвестиције вредне више милијарди евра.
 
Компанија Шинју тренутно има производњу само у Кини, те би отварање фабрике у Србији био први производни погон ове компаније ван граница Кине.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
7. мај 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.