23.05.2018

Састанак са делегацијом Одбора за европске послове Сената Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Одбора за европске послове Сената Републике Француске са којима је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и европском путу Србије.

 

Председник Вучић је обавестио чланове Сената о економским реформама у Србији, као и жељи да јачамо правну државу кроз реформе правног система. Он је истакао да је Србија спремна да прихвати препоруке Венецијанске комисије и примени добра искуства у циљу унапређења владавине права. 

“Србија је изузетно посвећена реформама државе како би у будућности постала равноправан партнер, а пуноправно чланство у Европској унији јесте циљ Србије”, истакао је председник Вучић. 

„Свесни смо значајне улоге коју Србија има на Балкану“, рекао је председник Одбора Жан Бизе и додао да Француска разуме тежину положаја у којем се Србија налази. Он је поздравио све већи интерес француских компанија да улажу у Србији. 

Делегација француског Сената ће по повратку у Париз саставити извештај, који ће упутити председнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру и председнику Европског парламента Антонију Тајанију, у којем ће изнети своја запажања о напретку Србије на европском путу. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд,

23. мај 2018.