Састанак са делегацијом СУБНОР-а

Саопштења

20.10.2022. - 13:04

Састанак са делегацијом СУБНОР-а

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас, поводом Дана ослобођења Београда, са делегацијом СУБНОР-а, са којима је разговарао о предстојећој Европској конференцији антифашиста чији је СУБНОР домаћин.

Током састанка, представници СУБНОР-а су уручили председнику Вучићу медаљу борца, додељену у јулу 2021. године, и том приликом истакли да је управо председник Вучић доласком на власт увео промене у земљи и повратак путу антифашизма, ослободилачкој и надасве победничкој традицији српског народа.
 
„Уз Вашу подршку, ове године први пут СУБНОР Србије је домаћин Европске конференције антифашиста. Не само да сте вратили достојанство борцима НОР-а и извукли их из заборава, него сте вратили достојанство и борцима против НАТО агресије, славећи и обележавајући херојска дела бораца са Паштрика и Кошара, као и свих осталих учесника у борби против НАТО агресије. Зато Вам искрено одајемо признање и уручујемо Медаљу борца на огрлици као истинском борцу за очување интегритета, суверенитета, мира и стабилности у Србији и региону“, навели су представници СУБНОР-а уручивши медаљу председнику Вучићу.
 
Том приликом, председник Вучић је захвалио представницима СУБНОР-а на урученом признању и истакао да српски народ никада неће заборавити храбру борбу и велику жртву ослободилаца, због којих Београд данас живи као слободан град, те да данашња јака и слободарска Србија показује да њихова жртва није била узалудна.
 
Састанку су присуствовали и бивши борци Љубиша Антонијевић и Драгослав Димитријевић, који су учествовали у ослобођењу Београда.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
20. октобар 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).