Састанак са директорком Федералне агенције Руске Федерације за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество)

Саопштења

09.07.2018. - 14:15

Састанак са директорком Федералне агенције Руске Федерације за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са директорком Федералне агенције Руске Федерације за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество) Елеонором Митрофановом, са којом је разговарао o билатералним односима, ситуацији у региону, као и о културној, научној и образовној сарадњи.

Председник Вучић захвалио је на помоћи коју је директорка Митрофанова пружила Србији на дужности амбасадора Руске Федерације у УНЕСКО, када је спречено чланство Косова у ову међународну организацију. Он је захвалио и на помоћи Руске Федерације у завршетку радова на Храму Св. Саве, на спровођењу и финансирању унутрашњег осликавања, што сасвим сигурно представља и симбол успешне сарадње двеју земаља. Председник Србије честитао је Митрофановој на одликовању, које јој је уручила Српска православна црква.

Директорка Митрофанова понудила је стручну помоћ руских експерата за бржи напредак радова на завршетку храма Св. Саве. „Духовне везе два народа су основ за развој односа на свим нивоима“, нагласила је Митрофанова и предложила што скорије потписивање споразума о сарадњи културних центара двеју земаља.

Током сусрета, председник Вучић је истакао да је Србија опредељена за даљи развој политичких односа са Руском Федерацијом, на темељу стратешког партнерства. Он је захвалио на чврстој и доследној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Председник Вучић је нагласио да је Руска Федерација један од стратешких економских и водећих спољнотрговинских партнера Србије, додајући да је Србија заинтересована и за даљу сарадњу у области културе, образовања и науке.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

9. јул 2018.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.