Састанак са диригентом Зубином Мехтом

09.07.2021. - 15:29

Састанак са диригентом Зубином Мехтом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са чувеним светским диригентом Зубином Мехтом, са којим је разговарао о предстојећем концерту који ће се одржати сутра у Великој дворани Коларчеве задужбине, изградњи нове зграде филхармоније, као и о плановима славног маестра за повратак на светску музичку сцену након дуге паузе изазване глобалном пандемијом.

Председник Вучић је захвалио Зубину Мехти на томе што ће сутра својим наступом почаствовати публику не само као диригент, већ и као посвећени и искрени пријатељ Београда и Србије.
„У Србији ћете увек бити драг и поштован гост, а ја вам захваљујем што ћете управо у нашој престоници поново прославити дела неких од највећих композитора“, рекао је председник Вучић.

Сутрашњи концерт биће десети по реду сусрет чувеног Мехте са Београдском филхармонијом, за коју каже да му је „један од најдражих оркестара“.

„Две године смо били без музике због пандемије корона вируса, па је самим тим наш сутрашњи концерт још значајнији“, рекао је Зубин Мехта и додао да је изузетно задовољан због нове концертне дворане коју Београд одавно заслужује и коју је лично увек заговарао.

Планирано је да нова концертна дворана има концертну салу од 1600 места за публику, а пројектована је тако да омогући квалитет светског нивоа за пробе и извођење симфонијске музике, као и простор за друге уметничке садржаје, као што су изложбе и догађаји комерцијалног типа.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
9. јул 2021. године