Састанак са генералним директором НИС-а

18.06.2019. - 12:31

Састанак са генералним директором НИС-а

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором НИС-а Кирилом Тјурдењевим, са којим је разговарао о важности улоге коју ова компанија има за укупну привреду Србије.

Председник Вучић је истакао допринос Нафтне индустрије Србије буџету Републике Србије, јер је само у прошлој години донела 1,3 милијарде евра у државну касу кроз пореска давања. Једна од тема састанка била је могућност учешћа компаније НИС на тендеру за проналажење стратешког партнера за Петрохемију Панчево, који би Влада Републике Србије требало да објави у последњем кварталу 2019. године.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев представио је председнику Вучићу стратешке пројекте у Републици Србији, као и њихов тренутни статус и планове за развој компаније у наредном периоду.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
18. јун 2019. године